Kako omiliti strije?

od Planet BIO
July 23, 2016

Drage nosečke, ženske in moški, ki se spopadate s to 'nadlogo'. Strije niso lepotna napaka in vas ne delajo nič manj lepe, čeprav bi večina nas rajši videla, da jih ne bi bilo. Strije se pojavijo pri kar 90 % žensk v nosečnosti (pa tudi pri ljudeh, ki na hitro zrastejo ali pridobijo na telesni teži), večino pa najbolj motijo prav poleti, ko je treba obleči kopalke.

Čeprav smo prepričani, da strije ne smejo biti vzrok za nizko samozavest in slabo samopodobo, lahko s pravilnim načinom življenja nastanek strij preprečimo oziroma zelo omilimo njihov izgled. Nenazadnje so to tudi koraki, s katerimi se nasploh počutimo bolj zdrave in bolj polne energije - in to bi moral biti cilj vsake nosečke!

  • Pravilna prehrana. Koža bo bolj elastična in prožna, če boste pojedle veliiiiiko zelenjave, svežega sadja, polnozrnatih žitaric in stročnic. Ne pozabite na zdrave rastlinske maščobe v obliki avokada, oreščkov, kokosovega olja in konopljinih, chia in drugih semen.
     
  • Dovolj tekočine. Pijte dovolj vode, sveže stisnjenih (predvsem zelenjavnih) sokov, kokosove vode in druge tekočine, da bo koža dovolj hidrirana. Priporočamo, da si vsako jutro privoščite velik kozarec svežega pomarančnega soka, v katerega zamešate zdrave alge in trave. Te bodo telo preskrbele tudi z vlakninami, vitamini in minerali - celotna prehranjenost telesa je zelo pomembna za bolj zdravo kožo.
     
  • Primerna nega kože. Ta je morda še najbolj pomembna od vseh - strije so namreč največje in najbolj vidne na suhi, slabo vlaženi koži. Strije učinkovito blaži PlanetBIO kakavovo maslo, ki se v stiku s kožo lepo topi in je sploh super zaradi svojega božanskega vonja po čokoladi. Kakavovo maslo naredi kožo čudovito gladko in svilnato, ob redni uporabi pa so strije manj vidne, bolj navlažene in se lepše zlijejo s preostalo kožo. Odlični za nego strij so tudi kokosovo olje, mandljevo olje in karitejevo maslo.

Ponujamo vam dva recepta za negovalni ploščici, s katerima boste omilili ali celo preprečili nastanek strij. Najbolj pomembno pa je, da se imate radi in ste ponosni na svoje telo!

Recept 1: Popolna negovalna ploščica proti strijam

Sestavine:
• 40 ml PlanetBIO ekološkega kakavovega masla
• 20 ml ekološkega mandljevega ali avokadovega olja
• 5 kapljic eteričnega olja ylang ylang
• 5 kapljic eteričnega olja grenke pomaranče
• 5 kapljic eteričnega olja mandarine

Priprava:
V vodni kopeli stopite kakavovo maslo in ga vlijte v lonček, v katerem ste skupaj zmešali vsa eterična olja. Dodajte mandljevo ali avokadovo olje in premešajte z leseno ali keramično žličko. Mešanico vlijte v silikonski modelček in postavite v hladilnik, da se negovalna ploščica strdi.

Recept 2: Popolna negovalna ploščica za obstoječe strije
(nosečnice - uporabljajte po porodu in ko nehate dojiti)


Sestavine:
• 40 ml PlanetBIO ekološkega kakavovega masla
• 20 ml ekološkega mandljevega olja
• 10 kapljic eteričnega olja smilja
• 2 kapljic eteričnega olja labdanuma
• 5 kapljic eteričnega olja čajevca

Priprava:
Kakavovo maslo stopite v vodni kopeli. Vlijte ga v lonček, v katerem ste prej pripravili mešanico eteričnih olj, dodajte mandljevo olje in premešajte z leseno ali keramično žličko. Mešanico olj vlijte v silikonski modelček in položite v hladilnik, da se ploščica strdi. Hranite jo v posodici v hladilniku.


Starejši članek Novejši članek