Zakaj PlanetBIO rastlinske beljakovine?

od Blaž Zavrl
February 15, 2017

Ekipo PlanetBIO že od samega začetka sestavljamo ljubitelji športa in aktivnega življenskega sloga. Vemo, kako pomembno je po intenzivni aktivnosti nahraniti naše telo in mišicam pomagati, da se lažje in hitreje obnovijo. Vse, kar priporočamo, smo preizkusili na sebi – od sirotkinih beljakovin pa do presne hrane. Kaj smo ugotovili?

Brez dvoma smo mnenja, da beljakovine prispevajo k hitrejši regeneraciji, večji zmogljivosti in ohranjanju ter pridobivanju mišične mase. A hkrati na slovenskem tržišču nikoli nismo našli tega, kar smo iskali – 100 % naravnih beljakovin rastlinskega izvora, po možnosti z dodano funkcionalno vrednostjo. Nič, smo si rekli, bomo pač namešali svoje – in smo jih!

Zakaj PlanetBIO beljakovinske mešanice?

  • Ekološki certifikat. Le redke beljakovinske mešanice se lahko pohvalijo z ekološkim certifikatom. Ta zagotavlja ekološki izvor čisto vseh sestavin, ki jih PlanetBIO beljakovinske mešanice vsebujejo.
  • Popolnoma rastlinskega izvora. Sirotkine beljakovine marsikomu povzročajo prebavne težave, preveč živalskih beljakovin pa je škodljivih predvsem na dolgi rok. Številne neodvisne raziskave so pokazale, da je prekomerno uživanje živalskih beljakovin povezano z debelostjo, rakom in sladkorno boleznijo. PlanetBIO beljakovinske mešanice vsebujejo mešanico rastlinskih beljakovin.
  • Popolnoma popolne. Z mešanjem različnih virov rastlinskih beljakovin smo ustvarili popolno aminokislinsko sestavo. Te preprosto ne morete doseči s samo enim virom beljakovin, na primer samo z samo z riževimi beljakovinami. Ključ je v raznolikosti!
  • Popolnoma funkcionalne. Vse PlanetBIO beljakovinske mešanice vsebujejo poseben bonus: indijski trpotec, ki je nabit z vlakninami in kot tak spodbuja dobro prebavo in vitkost. Dvema beljakovinskima mešanicama smo dodali še posebna visoko funkcionalna živila. PlanetBIO BANANA beljakovinska mešanica vsebuje medicinske gobe za podporo imunskemu sistemu in še hitrejšo regeneracijo. PlanetBIO COCOA beljakovinska mešanica vsebuje ječmenovo in pšenično travo za še več mineralov, ki preprečujejo krče med vadbo in poskrbijo za boljšo krvno sliko.
  • Popolnoma naravne. Naše beljakovinske mešanice ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, kot so polnila, umetne arome ali konzervansi. Še več, dodali jim nismo niti sladil, da lahko z njimi resnično zaužijete samo beljakovine in jih poljubno mešate z ostalimi živili. 
  • Popolnoma primerne za alergike. PlanetBIO beljakovinske mešanice ne vsebujejo soje, oreščkov, mleka ali mlečnih derivatov, glutena ali ostalih alergenov. Primerne so za čisto vse!

Nenazadnje, čisto vse PlanetBIO beljakovinske mešanice so prijetnega okusa, pripravljene na mešanje z vodo, rastlinskim mlekom, sokom ali smutijem. Več o tem, koliko jih je najbolje zaužiti in kam vse jih lahko zamešate, si preberite v tem prispevku.


Starejši članek Novejši članek